2015, ahogy én láttam – évértékelés

Évértékelés? Igen, mert egy vállalkozásnak, bármilyen kicsi is, azt is kell. A következő év tervezése előtt jó ilyenkor egy kicsit hátradőlni és nyugodt körülmények közt végig gondolni, mit hozott és mit vitt el az előző év. Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy ismét nagyon hamar elrepült az egy év, a terveim egy része nem teljesült, viszont történtek olyan dolgok, amiket nem terveztem, amire nem számítottam. Íme, 2015 fontosabb történései a cégem szempontjából:

1. Bog bejegyzések, hasznos információk

Az év során több mint száz blogbejegyzést készítettem a Virágutazó oldalra, amiben leginkább az online marketing, a virágüzlet kialakítás, a virágkötészeti bemutatók és kiállítások játszották a főszerepet. Sokat érintettem a Facebook üzleti oldal kérdéseit, mint az egyik leghatékonyabb és legkönnyebben használható marketing eszközt. Írtam a buktatóiról, újdonságairól és apró trükkjeiről, amik hozzásegítenek az eredményesebb működéshez.

2. Facebook kisokos

Év elején elkészítettem a 25 oldalas Facebook kisokost, amiből a Facebook alapjai megismerhetők. A kiadvány igen sikeres volt, sokan letöltötték és több pozitív visszajelzést is kaptam vele kapcsolatban. A következő év újdonsága lesz, hogy ez az ingyenes anyag átdolgozásra kerül és fizetőssé válik.

Pár napig még ingyen letöltheted, ha eddig nem tetted meg:

Facebook kisokos – Ingyenes Facebook összefoglaló

3. Hétfői papirusz hírlevél

Márciusban útjára indítottam a Hétfői papirusz hírleveleket, amik minden hétfő reggel már a feliratkozók postaládáiban landoltak. Néhány rendkívüli hírlevelet is küldtem, amikor fontos határidőre vagy történésre hívtam fel a feliratkozók figyelmét.

Itt tudsz feliratkozni az ingyenes hírlevelekre, ha még nem tetted meg:

https://viragutazo.hu/hetfoi-papirusz/

4. Gazdagmami különdíj

Májusban igen nagy megtiszteltetés ért, a Gazdagmami honlap által kiírt Az Év anyavállalata 2015 versenyben különdíjat kaptam.

5. Fogadj örökbe egy virágcsokrot! 

Az év kétségkívül legsikeresebb virágos megmozdulása a Fogadj örökbe egy virágcsokrot! esemény volt, aminek szervezésében én is részt vettem. A városok, falvak közterein kb. 2500 virágcsokrot helyezett el a több mint 250 részt vevő. Csatlakoztak a kezdeményezéshez kertészetek, mű- és selyemvirág kereskedők, virágküldő szolgálatok és virágstúdiók is. 2015. július 20 igazi örömünnep volt, több ezer örökbefogadóval és visszaküldött fotóval, mosollyal. Az utóbbi évek legnagyobb virágos kezdeményezése bebizonyította, hogy ennek a gyönyörű szakmának az érzőszívű képviselői is képesek igazi összefogásra.

6. Megkeresések, cikkek, visszajelzések

Bár a vállalkozásommal elsősorban a virágos cégek boldogulását kívánom segíteni, nagyon sok egyéb felkérést, megbízást is kaptam. Ezek egy részét időhiány miatt kénytelen voltam visszautasítani. Több helyről megkerestek, hogy írjak cikkeket számukra, illetve több interjút is készítettek velem. Ügyfeleimtől és olvasómtól sok pozitív visszajelzést kaptam, amik mindig megerősítenek abban, hogy jó úton járok és érdemes ezen tovább haladni.

7. Képzések, konferenciák

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, ezért már a januárt is konferenciával kezdtem és az év folyamán is rengeteg képzésen, előadáson vettem részt. Arra sosem sajnálom az időt, az energiát, a pénzt, hogy fejlődjek, hogy jobb legyek és ezáltal jobb szolgáltatást tudjak nyújtani a vevőimnek is.

A bejegyzést írva még inkább úgy érzem, hogy tartalmas és mozgalmas volt a 2015-ös év. Az itt összeszedett 7 pont csak töredéke az év eseményeinek, de lehetetlen azt a sok élményt, tapasztalatot összeszedni, amivel gazdagodtam az év folyamán.

Köszönöm ügyfeleimnek, partnereimnek és olvasóimnak, hogy ezt mind lehetővé tették számomra!

Újévi fogadalmat nem teszek, csupán folytatom a munkát, amit elkezdtem, hisz úgy látom sokaknak tudok segíteni.

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .