Előzd meg a Facebookot, alakítsd át a profilt üzleti oldallá!

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy nem érdemes packázni a Facebookkal. Reménykedni lehet, hogy nem veszi észre, ha privát profilt használsz üzleti céllal, de ez csak ideig-óráig tarthat. Hetente kapok segítségkérő levelet elkeseredett emberektől, akik azt remélik még minden helyrehoztható, de sajnos mire hozzám fordulnak már késő. Te ne várd meg az utolsó pillanatot, előzd meg a Facebookot és mentsd, ami menthető!

Ennek már a fele sem tréfa. A Facebook nem viccel és tényleg nagyon rászállt azokra, akik privát profilt használnak üzleti célzattal.
Ezt a levelet kaptam:
“Kedves Szerző!
Az én “eladós” facebook-omat ideiglenesen felfüggesztették a fent leírtak alapján, tehát már késő oldallá alakítani. Jelenleg név módosítást és személyazonosságot igazoló okirat feltöltését kéri, addig nem hagy bejelentkezni. Mi történne, ha a saját, valódi nevemről szóló iratot tölteném fel, átírnám a nevem az igazira, majd bejelentkezéskor újra eladós nevet adnék neki? Egyéb tanáccsal tud valaki szolgálni? Elég sürgős lenne…
Köszönöm előre is!”

Mit is mondhatok erre? Sajnálom. Ilyenkor, amikor már felfedezte a Facebook a szabálytalanságot, nincs mit tenni. Azt semmiképp nem ajánlom, hogy bejelentkezéskor bárki újra megváltoztassa a nevét, mert előbb-utóbb észreveszi a Facebook és végleges kizárás lesz belőle. Az pedig a legrosszabb megoldás, az nem lehet a cél.

Tanulság: Ha nem szabályos az üzletiként használt Facebook jelenléted, pl. Kamilla virágüzlet a neved és nem tetszikelni lehet az oldaladat, hanem ismerősnek jelölni, akkor sürgősen változtasd meg, mielőtt a Facebook észreveszi.

Itt olvashatsz a Facebook által bejelentett ellenőrzésekről és kezelésükről:

https://viragutazo.hu/facebook-ellenorzes-az-uzleti-oldalak-adminisztratorainal/

Az üzleti céllal, szabálytalanul használt privát profil tehát veszélyben van. Ha a Facebook felfedezi, nem tudsz mit tenni, hisz nincsenek papírjaid arról, hogy Te Kamilla virágüzlet nevű magán személy vagy. Nem tudod igazolni magad, így nem tudod használni a továbbiakban a Facebookot.

Szerintem nem kérdés, hogy lépned kell. Összeszedtem pár gondolatot a hogyan mérlegeléséhez.

Mit tehetsz megelőzésként?

Névváltoztatás

Ha egyébként nincs más Facebookos bejelentkezésed, akkor egyszerűen megváltoztatod a nevet a valódi nevedre. Ne feledd, hogy nevet legközelebb 60 nap múlva változtathatsz újra. Módodban áll azonban további neveket, beceneveket is megadni, amik zárójelben jelennek meg a neved mellett. Pl. nálam Nagy Jucó (Virágutazó). Tehát minden további nélkül lehetsz Kiss Klára (Kamilla virágüzlet) és ha a Facebook igazolást kér, be tudod mutatni a papírjaidat.

Arra figyelj azonban, hogy egy ember csak egy privát profillal lehet fenn a Facebookon. Ha ezt az oldalt igazolod saját adataiddal, akkor a tényleges privát profilodat nem tudod majd. Tehát valamelyik belépésedről mindenképp le kell mondanod.

Privát profil átalakítása üzleti oldallá

Szerintem ez a legjobb megoldás. Bár némi veszteséggel jár ugyan, de még sem veszik kárba az összes eddigi munkád.

 

Mit vesztesz és nyersz ha átalakítod a privát profilt szabályos üzleti oldallá?

 • régebbi bejegyzéseid eltűnnek, de az átalakítás előtt le tudod menteni a képeket, videókat, így azokat utána újra feltöltheted,
 • átalakítás után egy bejelentkezéssel tudod kezelni a privát profilodat és az üzleti oldaladat,
 • csoportokba csak magán emberként tudsz belépni, így az átalakítással a csoporttagságaid elvesznek,
 • az ismerősökből rajongók lesznek, ha eddig 800 ismerősöd volt, akkor az új oldalad úgy indul, hogy rögtön lesz 800 rajongója,
 • minden olyan eszközt használhatsz, amit privát profilként nem tudtál, pl. időzítheted a posztokat, piszkozatot készíthetsz, beállíthatsz kapcsolatfelvételi lehetőséget, stb,
 • megjeleníthetsz térképet az oldaladon,
 • megadhatod a nyitvatartási időt,
 • lehetőséget biztosíthatsz, hogy értékeljék az oldaladat,
 • sokkal több emberhez juthatsz el, hisz sokan nem jelölnek ismerősnek egy oldalt, viszont a tetszikre könnyebben rányomnak,
 • fizetős hirdetésekre is lehetőséged nyílik,
 • eléred az elemzési funkciókat, amik segítenek abban, hogy hatékonyabb legyen a kommunikációd.

 

Mit veszíthetsz, ha nem lépsz és reménykedsz, hogy nem fedezik fel a szabálytalanságok?

Csak egy kis idő időt nyerhetsz, semmi mást. Veszíteni valód pedig az eddigi munkád, a fotóid, tehát minden.

Erre figyelj az átalakítás előtt

Csoportokba már nem tudsz majd belépni az átalakítás után, ezért jó ha összeírod, hogy milyen csoportoknak voltál tagja és azokba belépsz a saját privát profiloddal.

Ha van olyan csoportod, amit Te hoztál létre, akkor először is mindenképp add hozzá a privát profilod is adminisztrátorként vagy egy másik személyt. Az átalakítás után ugyanis már nem tudsz belépni a csoportba és ha adminisztrátor nélkül marad, akkor senki sem tud belépni, sőt beléptetni téged sem.

Mentsd le az adatokat, hogy legalább a fotóid videóid meglegyenek. Így tudod megtenni a mentést:

https://viragutazo.hu/facebook-privat-profil-adatainak-tomeges-mentese/

Ha ez is meg van jöhet a nagy levegő és az átalakítás.

Az átalakítás menetéről itt olvashatsz:
https://viragutazo.hu/igy-alakitsd-facebook-privat-profilt-uzleti-oldalla/

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás

Nem mersz belevágni? Félsz, hogy elrontod? És egyébként is kellemesebb időtöltést is el tudsz képzelni? 

Többek kérésének eleget téve létrehoztam egy Facebook profilból profi üzleti oldal készítési szolgáltatást.

Kattints ide a részletekért:

https://viragutazo.hu/profi-facebook-oldal-profilbol-egy-nap-alatt/

 

Oszd meg bátran, ha úgy gondolod, másnak is hasznos lenne ez a bejegyzés.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.