Facebook trükkök, amiket neked is ismerned kell

A Facebook trükkök, amiket ma válogattam egy csokorba megkönnyítik a Facebook üzleti oldalak kezelését. Talán ezek egy részéről hallottál már vagy esetleg alkalmazod is némelyiket, de szerintem a felsorolt apró praktikák között számodra is lesz újdonság.

Bejegyzés rögzítés

A Facebook oldalakon lehetőség van a fontos bejegyzések kiemelésére, rögzítésére. A rögzített bejegyzés az újabb bejegyzések közzététele után is az oldal tetején marad, így az oldal látogatója biztosan meg fogja találni. Egyszerűen keresd meg a bejegyzést, amit rögzíteni szeretnél, kattints a bejegyzés címsorában jobbra található “V” jelre és a lenyíló menüben válaszd ki a “Rögzítés felül” lehetőséget. Egyszerre csak egy rögzített bejegyzés lehet, így ha egy új bejegyzést jelölsz rögzítésre, akkor az előző poszt kiemelése megszűnik.

 

Bejegyzés módosítása

Ne fájjon a fejed, ha elrontottad egyik bejegyzés szövegét. Nem kell törölnöd az egész posztot, egyszerűen kijavíthatod. Kattints a címsorban jobbra található “V” jelre és a lenyíló menüben válaszd ki a “Bejegyzés módosítása” lehetőséget és már javíthatod is a szöveget.

 

Időzítés

Nem kell aggódnod, ha szabadságra készülsz és nem kell pihentetni sem a Facebook oldaladat, ha nincs lehetőséged posztokat kitenni. Az időzítés funkcióval 180 napra előre is időzíthetsz bejegyzéseket, így előre felkészülhetsz a Facebook mentes időszakra. A bejegyzés megírása után ne a Közzététel lehetőséget válaszd, hanem a mellette lévő, lefelé mutató háromszöget, majd itt az Időzítésre kattintás után add meg a megjelenés kívánt dátumát, majd nyomd meg az időzítés gombot.

 

Piszkozat készítése

Eszedbe jutott egy jó ötlet, de most épp nem aktuális és nem szeretnéd elfelejteni? Erre találták ki a piszkozat funkciót. Egyszerűen írd le, hogy mit akarsz elmenteni, majd a Közzététel mellett lévő, lefelé mutató háromszögre kattintás után válaszd a “Piszkozat” lehetőséget. A piszkozatot bármikor módosíthatod, közzéteheted vagy akár időzítheted is.

 

Link elérése időpontra kattintással

Biztos előfordult már, hogy szükséged lett volna a bejegyzés linkjére, de nem tudtad honnan tudnád megszerezni. A megoldás pedig pofon egyszerű, egyszerűen kattints a bejegyzés közzétételi dátumára és a böngésző legfelső sorában meg is jelenik a link. Ezt aztán elég kimásolnod (CTRL+C) és már is beillesztheted (CTRL+V) a szükséges helyre, akár egy weboldalba vagy egy hírlevélbe is.

 

Bejelölés

Ha bejegyzés írása közben szeretnél egy privát profilt vagy egy Facebook oldalt bejelölni (kattinthatóvá tenni+elérni, hogy az illető értesítést kapjon a jelölésről), akkor egyszerűen csak írj egy @ jelet, majd után a rögtön utána, szóköz nélkül folytasd a nevet (pl. : @virágutazó). Ha az illető adatvédelmi beállítása megengedik, akkor a Facebook ahogy elkezded írni a nevet, már felajánlja egy listában és elég ebből kiválaszthatod. Facebook oldalon csak másik Facebook oldalt tudsz bejelölni, személyt nem.

 

Jegyzet készítés

A megújult jegyzet funkció még egyszerűbbé tette a jegyzet írását. A bejegyzés készítő boxban válaszd a harmadik, azaz az “Ajánlat, esemény jellegű” lehetőséget, majd itt a legutolsó menüpontot, a Jegyzet írása gombot. A jegyzetnek adhatsz címet is, formázhatod a betűket, bekezdéseket írhatsz és fényképeket tölthetsz fel a bejegyzés elé is fő képnek, vagy a bárhova a szöveg közé. Érdemes pl. jegyzetet készíteni a rólunk információkról, vagyis cím, telefonszám, email, honlap, stb elérhetőséggel leírni az üzlet fontosabb információit. Azokat a dolgokat emelt ki, amik bizalomnövelőek lehetnek, pl. mióta üzemel, kik, milyen végzettséggel dolgoznak. Érdemes a külön jegyzetben a termékekről, szolgáltatásokról is írni.

 

Értesítés üzleti oldalak bejegyzéseiről

Biztos előfordult már veled is, hogy bosszankodtál, hogy egy hír, egy esemény, egy hasznos tanács nem vagy csak későn jutott a tudomásodra. Megesett, hogy lájkoltál egy üzleti oldalt és még sem láttad a bejegyzéseit. Ennek most vége!
Lehetőség van arra, hogy egy üzleti oldal valamennyi bejegyzéséről értesítést kapj.
Menj arra az oldalra, amelyiknek a bejegyzéseiről értesítést szeretnél kapni. A Tetszik menüpontban pipáld be az “Értesítés” szöveget, majd a felugró ablakban definiáld, hogy miről kérsz értesítést. Javaslom, hogy mindent pipálj be, úgy biztos nem maradsz le semmi fontosról. Ezután az üzleti oldal minden új bejegyzéséről azonnal értesülsz, mert a Facebook egy üzenetet küld számodra, amint felkerült valami az oldalra. Az értesítés kérés a követéshez hasonlóan bármikor vissza is vonható. A számomra fontos oldalakat én is bejelöltem követésre és értesítést is kértem, hogy mindig képben legyek.
Tegyél egy próbát, pipáld be Te is a Virágos marketing tippek oldalon a gombokat és biztos nem maradsz le egyetlen bejegyzésemről sem.

 

Facebook trükkök

 

Ezen a napon történt (on this day)

Szintén csak privát profilokhoz érhető el, de érdemes megnézni milyen emlékeket tart számon a Facebook az előző évek azonos napjáról. Kérhetsz értesítést is az emlékekről, így a Facebook naponta küld egy üzenetet, ahol az egyik emléked meg is mutatja, a többit pedig egy újabb kattintással éred el. Lehetőséged van szűrő beállítására is, így akár konkrét személyeket vagy dátumokat is kizárhatsz a  megjelenítésből.

Itt éred el:

https://www.facebook.com/onthisday

Ezek az egyszerű Facebook trükkök sokat segíthetnek abban, hogy a minden napi kommunikációd egyszerűbb legyen. Jó próbálgatást kívánok!

A Facebook alapok megismeréséhez töltsd le az ingyenes Facebook kisokost!

Szeretnéd minél jobban kihasználni a Facbook lehetőségeit? Szeretnél több hasznos Facebook trükköt megtanulni?  Kérj árajánlatot személyre szabott oktatásra, ahol pár óra alatt megtanulhatod, mit és hogyan érdemes a Facebookon csinálnod.

További információért kattints ide:

https://viragutazo.hu/konzultaciok-oktatasok/

 

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Szívesen beszélgetnél másokkal marketing ötletekről és/vagy kérdéseid vannak, amire szeretnél választ kapni? Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!