Google Maps, amiből kimaradni óriási vétek

Google Maps szolgáltatás igazi áttörést jelenthet a fizikai bolttal rendelkezők piacán. Soha nem volt még ilyen egyszerű és olcsó a Google első találati helyein megjelenni, mint a Google térkép használatával. Ezt senkinek sem szabad kihagynia.

Hogy jelennek meg a cégek a Google térképen?

A keresőbe írt adatok alapján a Google megkeresi a regisztrált cégeket és térképpel együtt megjeleníti azok adatát. Mindezt hirdetés vagy éves díj nélkül.

Google maps térképen való megjelenés

A fenti képen látszik, hogy virágüzletet írtam be, sőt még a tér helyett is tré-t gépeltem, még is megjelent a Nagyvárad téri virágbolt szépen a térképen, fényképpel, telefonszámmal, nyitvatartási idővel és minden szükséges információval. Sőt mi több, a Google még az útvonal tervezési lehetőséget is felajánlja.

Miért jó ez nekem?

Az internet ma már kikerülhetetlen, egy virágüzlet sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kimaradjon a használatából. Ha saját weboldallal, webáruházzal nem is rendelkezik valaki, egy Facebook oldal, egy email cím és  a Google térképes megjelenés szinte kötelező a minden cég számára. A potenciális vásárlók mind ott vannak az interneten, sokan ott keresnek, ha valamire szükségük van. Senki nem engedheti meg magának, hogy a modern kor lehetőségeiről lemondjon.

Természetesen a térképre kerüléssel a mobilos találati listákon is jó helyet lehet elérni. Ha valaki a közelben található üzleteket nézi, biztosan rátalál a mi üzletünkre is.

Mit kínál még a Google?

A Google Maps csak egyike a rengeteg ingyenes eszköznek, amit a Google kínál, hogy segítse a vállalkozásokat az internetes megjelenésben. Tudni kell, hogy a térképen való megjelenés teljesen ingyenes, azért sem egyszeri díjat, sem éves díjat nem kell fizetni.

Egyre több olyan vállalkozással találkozom azonban, ahol a cégtulajdonosok tudatlanságát és jóhiszeműségét kihasználva éves díjért árulják ezt a szolgáltatást. Az addig rendben is van, hogyha valaki leveszi a regisztráció terhét a válladról és megcsinálja helyetted a „nem szeretem” munkát, akkor annak megkéri az árát. Ilyenkor tulajdonképpen az illető tudását, idejét fizeted meg. Ahelyett, hogy órákat vagy napokat töltenél a gép előtt, hogy minden adatot, információt megadj, foglalkozhatsz olyan munkával, amit szeretsz és meg is keresed a szakértőnek kifizetett díj többszörösét.

Sajnos egyre több olyan cég van, aki a regisztráció munkadíján felül éves díjat is szed. Ez persze teljesen jogtalan, hisz Ő semmit nem tesz azért, hogy a továbbiakban is első helyre kerülj a térképes kereséseknél. Ezt a Google ingyenes szolgáltatása biztosítja.

Találkoztam már olyan hirdetéssel, ahol 40.000 – 50.000 Ft-t kérnek a regisztráció elkészítéséért és ezen felül évi további 40-50.000 forintot kiszámláznak a vállalkozásnak a semmiért. Ne dőlj be ezeknek! A Google térképre, a Google Maps-re ingyen is felkerülhetsz, a saját idődet, energiádat rászánva. Éves díjat pedig semmiképp ne fizess!

A Google My Business (magyarul Google Cégem) oldalon minden vállalkozás ingyen regisztrálhat. Innen aztán elérhetővé válik a

A Google térképre a céges adatok ellenőrzötten kerülnek fel, így a ha megtetted a szükséges lépéseket, biztos lehetsz benne, hogy újabb ügyfelek találhatnak rád.

A Google Maps térképre kerülés

A térképre kerülést a Google My Business (Google Cégem) oldalon, a vállalkozásoknak kialakított ingyenes felületen történő regisztrációval saját magad is el tudod érni. A többlépéses folyamaton végig menni nem ördöngösség, sőt sugót is találsz hozzá, ha elakadnál. A regisztrált cégek adatai megjelennek a Google Keresésben, a Google Mapsen (Térképen) és a Google+-on, így könnyen elérhetővé válnak.

Ha nincs időd, türelmed ez a regisztrációt, a beállításokat saját magad megcsinálni vagy félsz, hogy elrontasz valamit, vagy az apró trükkök ismerete nélkül nem lesz optimális a megjelenés, szívesen megcsinálom én is helyetted. A több lépéses regisztrációs folyamatot, beleértve a hitelesítés utáni teendőket is egyszeri 30.000 ft-os (AAM, tehát pont ennyi) díj ellenében vállalom.

Itt tudod megrendelni a Google térképre kerülés adminisztrációját

[contact-form-7 id=”20246″ title=”Google Maps regisztráció”]

Nem vagy még fent a térképen? Sürgősen pótold!

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről.

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .