Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2020-ban

Az év eleji tervezésnél nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hivatalos ünnepeket és az ezekhez kapcsolódó munkanap átcsoportosításokat. Nézzük, hogy alakulnak a hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2020-ban!

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2020-ban

A saját szabdságunk tervezésekor hasznos, ha tudjuk, mikor vannak hosszú hétvégék, és mikor lesz rendkívüli maunkanap. Azért sem árt tisztában lenni a munkanap átcsoportosításokkal, mert ez bizony a munkavállalók részére fizetendő pótlékokat is befolyásolja.

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2020-ban

2020-ban nem leszünk olyan szerencsések, mint 2019-ben vagy 2018-ban voltunk. Az idén nem lesz 6 napos a karácsony, csupán 4 napig ünnepelhetünk. A négy napos karácsony is annak köszönhető, hoyg december 24-ét is “megkapjuk”, bár ezt előre, december 12-én, szombaton le kell dolgozni.

A karácsonyon kívül a húsvét és az államalapítás ünnepe is 4 napos lesz. Bár itt is le kell majd dolgozni augusztus 21-ét, pénteket, még pedig a következő hét szombatján, augusztus 29-én.

Március 15-e és november 1-e is vasárnapra esik, így ezek sajnos nem jövelik a szabadnapjaink számát.

A virágüzletek többsége ünnepnapon is nyitva tart, amire a jogszabály 12 óráig lehetőséget is biztosít akár alkalmazottal is. 12 után viszont csak is a tulajdonos és segítő családtagja dolgozhat.

Bár sokan reménykedtek benne, hogy nem így lesz, de bizony az idén is egybe esnek a középiskolás ballagások az anyák napjával.