Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2021-ben

Az év eleji tervezésnél nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hivatalos ünnepeket és az ezekhez kapcsolódó munkanap átcsoportosításokat. Nézzük, hogy alakulnak a hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2021-ben!

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2021-ben

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását minden évben rendelet szabályozza. Megalkotása az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik és a Magyar Közlönyben teszik közzé.

Az üzleti év tervezésénél figyelembe kell venni az ünnepnapok alakulását. Fontos tudni, mikor vannak hosszú hétvégék, és mikor lesz rendkívüli munkanap, mert ez a munkavállalók részére fizetendő pótlékokat is befolyásolja. Ráadásul a saját szabadságunk tervezésénél is jól jön ez az információ.

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2021-ben

2021-ben nem leszünk olyan szerencsések, mint 2019-ben vagy 2018-ban voltunk. Sőt még a 2020-as két négy napos hétvége helyett is csak egy lesz. Ráadásul karácsonykor is csupán 3 napig ünnepelhetünk, bár december 24-ét előre, december 11-én, szombaton le kell dolgozni.

Csupán a húsvét lesz 4 napos lesz. Május 1-je és október 23-a is szombatra esik, így ezek sajnos nem jövelik a szabadnapjaink számát.

A virágüzletek többsége ünnepnapon is nyitva tart, amire a jogszabály 12 óráig lehetőséget is biztosít akár alkalmazottal is. 12 után viszont csak is a tulajdonos és segítő családtagja dolgozhat.

Bár sokan reménykedtek benne, hogy nem így lesz, de bizony az idén is egybe esnek a középiskolás ballagások az anyák napjával.

Köszönöm a megosztásokat!
Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon. Szívesen beszélgetnél másokkal marketing ötletekről és/vagy kérdéseid vannak, amire szeretnél választ kapni? Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!  

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához!

Hétfő papirusz hírlevélre feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
Adatkezelési tájékoztatót megismertem, a felhasználási feltételeket elfogadom
*= kötelező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Hétfői papirusz hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

tizenhat + tizenhárom =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .