Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2023-ban

Ahogy minden évben, most is azzal kezdtem az üzleti év tervezését, hogy megnéztem, hogy alakulnak az ünnepek és munkanapok az évben. Számba vettem, mikor lesznek hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2023-ben. El is készítettem a szokásos táblázatot, hogy évközben is egyszerűen rátekinthessek, ha szükség lesz rá. Itt vannak a hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2023-ban!

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2023-ban

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2023-ban

A 2023-as év ünnepnapjai úgy alakulnak, hogy egyetlen egy munkanap átcsoportosításra sem lesz szükség. Ez tehát azt jelenti, hogy nem kell majd ünnepnapot előre ledolgozni szombati napon. Persze ez azért alakult így, mert agusztus 20-a és újév napja is vasárnapra esik.

Május elseje és október 23-a is hétfői napon lesz, szorosan a hétvégéhez tapadva, így itt sincs olyan nap, ami miatt munkanap átcsoportosításra lenne szükség és nem kell előre ledolgozni semmit. Ez azt eredményezi, hogy a pünkösdi hosszú hétvége mellett lesz két újabb három napos hétvége.

Március 15-e és november elseje is szerdai napra esik. Ezek mind a megelőző mind az utána következő hétvégétől két munkanap távolság helyezkednek el, így nem csaphatók hozzá a hétvégékhez. Ezek csupán hétközbeni egy napos hétvégék lesznek.

Karácsony napjai, december 25-e és 26-a hétfői és keddi napot foglalnak el a naptárban, így az előtte lévő szombati és vasárnapi nappal négy napos hosszú hétvégét eredményeznek.

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .