Hova tűnt, miért nem működik az időzítés a Facebook oldalakon?

Az időzítés a Facebook oldalakon egy nagyon hasznos és időkímélő funkció. Egyre több kétségbe esett kérdés kapok arról, hogy hova tűnt el ez a sokak által kedvelt funkció és vajon mit lehet tenni helyette. Először is mondom a jó hírt, nem szűnt meg a funkció, csak éppen másként érjük el. Természetesen arra is választ adok, hogy mit most tenni, hogy előre beütemezhess Facebook bejegyzéseket.

időzítés a Facebook oldalakon

Tudni kell, hogy a Facebook változások nem egy időben jelennek meg mindenkinél, sőt akár az is előfordulhat, hogy a több oldalt kezelők az egyiknél már tapasztalják a módosításokat, míg a másiknál nem.

Az időzítési funkció nem tűnt el, csak most már a Creator studio-n keresztül van lehetőség az előre dátumozásra és vele együtt az oldal profibb kezelésére.

Időzítés a Facebook oldalakon Creator Studióval

A Creator Studio nem csupán ütemezésre használható. Minden eszközt biztosít ahhoz, hogy eredményesen tudd közzétenni, kezelni, bevételszerzésre használni és mérni a tartalmaidat az összes Facebook-oldaladon és Instagram-fiókodban.

Az oldalak kezelői közül bárki használhatja a Creator Studiót, ugyanakkor az oldalnál betöltött szerepkör határozza meg, hogy konkrétan ki milyen információkat láthat és milyen műveleteket végezhet.

A Creator Studiót legegyszerűbben a Közzétételi eszközök menüből éred el, amit az oldal tetején találsz. Itt baloldalon, középtájon találod az Eszközök menüpontot és abban elsőként a Creator Studiot. Ha átléptél ide, akkor laptetején rögtön látod a közzétételi lehetőséget.

A bejegyzés pont úgy tudod elkészíteni, mint az oldalon is tetted, majd itt több lehetőséged adódik a bejegyzés publikálására. Az azonnali megjelenítés mellett további lehetőségeid is vannak.

Ha még nem állsz készen a Facebook bejegyzés közzétételére, és később szeretnél rajta dolgozni, kattints a „Közzététel” gomb melletti nyílra, majd a Mentés piszkozatként lehetőségre. A Tartalomtár Piszkozatok területén láthatod az összes piszkozatodat.

Jövőbeni közzétételi dátumának és időpontjának meghatározásához kattints a nyílra a „Közzététel” gomb mellett, majd kattints az Időzítés pontra, majd add meg a megjelenés dátumát és időpontját. A Tartalomtár Időzített lapfülén érheted el az összes időzített bejegyzésedet. Továbbra is lehetőség van az időzített bejegyzések újraidőzítésére is.

Bár én magam sok értelmét nem látom, de működik a visszadátumozás is.

Ütemezés Creator Studió nélkül

Ha nagyon nem füllik a fogad a Creativ stúdió megismeréséhez, akkor van egy kiskapu, amit használhatsz. Arra viszont semmi garancia nincs, hogy ez hosszú távon így is marad. Egy biztos, a bejegyzés írásának napján még működik.

Úgy tudod kikerülni a Creator Studiót, hogy a bejegyzést piszkozatként mented el. Majd pedig a piszkozatot megnyitva adod meg az időzítési adatokat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .