Tanulj az ingyenes Google Analytics-demófiók használatával

A Google Analytics rengeteg hasznos és ingyenes eszköze között van egy olyan funkció, amit kevesen ismernek, pedig nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy éles adatokon megtanuljuk az analytics használatát. A Google Analytics-demófiók használatát minden honlap tulajdonosnak ajánlom. 

 

Google Analytics-demófiók

 

Mi az a Google Analytics-demófiók?

A Google Analytics-demófiók egy teljes értékű Google Analytics-fiók, amely minden Google-felhasználó (gmail.com-os email címmel rendelkező felhasználó) számára hozzáférhető. Remek lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználók valódi üzleti adatokat tekinthessenek meg, és kipróbálják a Google Analytics funkcióit.

A demófiók éles adatai a Google Merchandise Store nevű e-kereskedelmi webhelyről származnak, ahol a Google saját márkás termékeket értékesít.

A hozzáférést egyszerű procedúrával kell megkérni és már pár perc múlva már láthatjuk az adatokat. A hozzáférés olvasási és elemzési jogokat biztosít. Ez azt jelenti, hogy láthatjuk a jelentési és a konfigurációs adatokat, különféle műveleteket végezhetünk az adatokkal (szűrés, szegmentálás, stb) és saját jelentéseket hozhatunk végre.

Hogy lehet hozzáférést kérni a demó funkciókhoz?

A demófiók működéséről az alábbi linken találsz további információt, ahol kérhetek is saját hozzáférésed:

https://support.google.com/analytics/answer/6367342#access

Egyszerűen csak kattints az oldal közepén található Demófiók használata linkre. Ha már rendelkezik Google-fiókkal, a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be a fiókba.

Ha még nem rendelkezel Google-fiókkal, a rendszer felkér, hogy hozz létre egyet, majd jelentkezz be.

Ha még nincs Google Analytics-fiókod, a Google létrehozza azt a Google-fiókhoz (gmail-com email cím) társítva, majd ehhez az új Analytics-fiókhoz hozzáadja a demófiókot.

Ha már van Google Analytics-fiókod, akkor ehhez jön létre a demófiók.

Amilyen egyszerűen létrehoztuk a fiókot, olyan egyszerűen bármikor meg is szüntethetjük.

A Google Analytics-demófiókban tehát egy működő webáruház adatait látod célokkal, e-kereskedelmi adatokkal, így konverziós rátával, bevételi adatokkal.

Mivel a demófiók egy e-kereskedelmi oldal valódi adatait jeleníti meg, kiváló lehetőséget nyújt a Google Analytics-jelentések és egyéb funkciók kipróbálására. Kitűnő arra is, ha valami nem működik a saját analytics fiókunkban (pl. nem jól mutatja a bevételeket), akkor puskázzunk a beállításokról, megtaláljuk a hiba okát és kijavítsuk a beállításokat.

Bővebb információ a Google Analytics-demófiók lehetőségeiről:

https://support.google.com/analytics/answer/6367342#access

Nem boldogulsz a Google Analytics adatokkal? Nem tudod mit kellene nézned? Vagy a beállításokkal van gond?

Keress és segítek, hogy minél többet ki tudj hozni a weboldaladból!

Egyedi árajánlat kérése

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről.

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!