Jelentkezz az Arany Rózsa Díj pályázatra!

A virágkötő szakma érdeke, hogy jól képzett, kereskedelmi érzékkel és hasznosítható gyakorlati tudással felvértezett szakemberek kerüljenek ki az iskolákból. A biztos alapok megszerzésének fontos velejárója a látókör szélesítése, a kreativitás fejlesztése, a megmérettetés. A képzés, a versenyeken való részt vétel rengeteg kitartással, lemondással és anyagi áldozattal jár. Dicséretes minden olyan kezdeményezés, ami a legtehetségesebb fiatalok szakmai tudásának gyarapítását, kiteljesedését segíti elő. A legismertebb és legrangosabb fiatal tehetségeket támogató kezdeményezés az Arany Rózsa Közhasznú Alapítvány által évente kiosztott Arany Rózsa Díj .

 

 

logo

Az Arany Rózsa Közhasznú Alapítványt, Bukros Erzsébet mester virágkötő alapította, melynek szellemiségét halála után fia, Szabó Róbert, a Viragposta.hu virágküldő szolgálat vezetője viszi tovább. Az Alapítvány célja a fiatal virágkötők pályakezdésének, szakmai továbbfejlődésének, kiállításokon, versenyeken való részt vételének támogatása, ösztönzése.  A díj odaítéléséért felelős kuratórium tagjai elismert szakemberek, akik szakmai tudásukkal, évtizedes tapasztalatukkal garantálják az alapító által kitűzött nemes cél megvalósulását.

 

bukros_erzsebet

 

A 2014. évi ‘Arany Rózsa Díj” nyertese a tavalyi Magyar Virágkötészeti Bajnokság 2. helyezettje, Balog András. A korábbi díjazottak között olyan nagy neveket találunk még, mint Takács Diana vagy Mezőffy Tamás.

Tata_14_121

Balog András a Magyar Virágkötészeti Bajnokságon 2014-ben

 

Bár a tavalyi év díjának átadására nem rég került sor, de az alapítvány holnapján már megjelent az új felhívás.

A nyertes pályaművet beküldő fiatal virágkötő  viselheti a megtisztelő 2015. évi „Arany Rózsa Díj” nyertese címet, amivel együtt jár az aranyból készült exkluzív„Arany Rózsa” kitűző, a díszoklevél és bruttó 100.000 Ft értékű szakmai támogatás.

 

Arany Rózsa Díj pályázat benyújtása

A pályázaton a 30. életévüket még be nem töltött (magyar állampolgár) fiatal virágkötők vehetnek részt az alábbi feltétekkel:

 • Virágkötő, virágkötő-berendező, dísznövénykertész vagy szakirányú egyetemi, főiskolai végzettség és legalább 1 év virágkötői gyakorlat (A végzettség igazolásaként a kérjük a bizonyítvány másolatát, a gyakorlat igazolásaként meg kell nevezni a munkahelyet és a munkaviszony idejét.);
 • A pályázati űrlap kitöltése;
 • Szakmai önéletrajz (az eddigi szakmai tevékenység bemutatása, leírva a kiállításokon, versenyeken való részvételt, külön kiemelve a pályázó 2014-2015. évi tevékenységét.).  Az önéletrajz részeként kérjük, fogalmazza meg saját szakmai jövőképét, célját (Hogyan látom magam, mit szeretnék elérni, hol szeretnék tartani 10 év múlva?);
 • Mutassa be, írja le kedvenc virágkötészeti munkáját! Írja le, hogy ön szerint miért szép és figyelemre méltó az adott készítmény. Írja le a kompozíció virágösszetételét, stílusát, a felhasznált technikákat, mindent, amit az adott virágdíszről szakmailag tudni érdemes;
 • Meglepetés szakmai feladat elkészítése: A pályázók egy később megadott időpontban egy közös szakmai feladat megoldásában „versenyszerűen” összemérik egymással gyakorlati tudásukat is. A gyakorlati feladat idejéről és helyéről a pályázókat külön értesítik.

 

takács dia

Takács Dianának, a 2013-as év Arany Rózsa Díj nyertesének díjnyertes csokra a Hortus Hungaricuson

 

Arany Rózsa díj értékelési szempontjai

 • Az eddigi szakmai pályafutás során elért eredmények, kiemelten az elmúlt egy év eseményei;
 • 2014. novemberétől a 2015. évben országos vagy helyi virágkötészeti versenyen, kiállításon, bemutatón való részvétel. Az ezeken elért helyezés, eredmény, kiemelten figyelembe véve az elismert országos szintű hazai virágkötő versenyeket, kiállításokat;
 • Aktív, segítői részvétel virágkötészeti bemutatókon és a VVVMSZE (Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete) rendezvényein;
 • A bemutatott munka és az arról szóló leírás;
 • Kiemelten esik latba a meglepetés szakmai feladat megoldásában elért eredmény;
 • Szakmai végzettség és a tanulmányi eredmény;
 • A pályázó szakmai jövőképe;
 • Idegen nyelv ismerete (érettségi, nyelvvizsga);
 • Pályázat külalakja .

 

A pályázat ingyenes, beadásának határideje: 2015. november 30.

További információk és a pályázati űrlap elérhető az alapítvány honlapján: www.aranyrozsa.hu. 

Ismersz fiatal virágkötő tehetséget, aki megérdemelné a díjat? Tudasd vele a lehetőséget, hisz a fiatalok a jövő zálogai.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához!