Kerülj fel a Google Maps térképre ingyen!

Az internet ma már kikerülhetetlen, egy virágüzlet sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kimaradjon a használatából. A potenciális vásárlók mind ott vannak az interneten, sokan ott keresnek, ha valamire szükségük van. Adj lehetőséget arra, hogy a Te üzleted is megtalálják.

A Google nagyon sok ingyenes eszközt kínál arra, hogy segítse a vállalkozásokat az internetes megjelenésben. Sajnos viszont több magyar vállalkozás is van, aki a cégtulajdonosok tudatlanságát kihasználva ezekért több tízezer forintot elkér. Az addig rendben is van, hogyha megcsinálja helyetted a regisztrációt, akkor annak megkéri az árát, de vannak olyan cégek, akik ezen felül éves díjat is kérnek, ami már teljesen jogtalan. Találkoztam már olyan hirdetéssel, ahol 30.000 – 50.000 Ft-t kérnek a regisztráció elkészítéséért, tehát azért, hogy felkerülj az amúgy ingyenes térképre. Ez szerintem irreálisan magas összeg. Van ahol ugyanennyi éves díjat is felszámoltak volna. Ne dőlj be ezeknek! A Google térképre, a Google Maps-re ingyen is felkerülhetsz, a saját idődet, energiádat rászánva.

A Google My Business (magyarul Google Cégem) oldalon minden vállalkozás ingyen regisztrálhat. Innen aztán elérhetővé válik a

  • Google Local (ezen keresztül kerülhetünk a térképre)
  • Google+ (erről itt olvashatsz)
  • Google Analytics (elemző eszköz, ahol többek közt a holnap látogatóról szerezhetünk fontos információkat)
  • Google Adwords (részletekért kattints ide).

A Google térképre a céges adatok ellenőrzötten kerülnek fel, így a ha megtetted a szükséges lépéseket, biztos lehetsz benne, hogy újabb ügyfelek találhatnak rád.

 

Ezt tedd, hogy felkerülj a Google Maps térképre:

  1. Lépj be a Google My Business oldalra!

A Google My Business (Google Cégem) a Google vállalkozásoknak kialakított ingyenes felülete. A regisztrál cégek adatai megjelennek a Google Keresésben, a Google Térképen és a Google+-on, így könnyen elérhetővé válnak.

  1. Kattints a „Csatlakozás a Google-hoz” fülre!

Itt adhatod meg a vállalkozásod nevét, fő adatait. Ha már régóta létező céget szeretnél felvinni, akkor kiválaszthatod a listából. Ha nincs a listában, akkor nincs mese, hozzá kell adni a listához. Érdemes minél több adatot megadni, hisz minél több információt osztunk meg, annál jobban tudja a Google kategorizálni a céget és pontosítani a keresést. A kategória kiválasztása kiemelten fontos, a Google ez alapján dönti el, hogy milyen típusú kereséseknél jeleníti meg a vállalkozás adatait. A cím helyes megadására is érdemes odafigyelni. Jó ha minden felületen (honlap, webáruház, FB oldal, stb) pontosan ugyanúgy adjuk meg az adatokat (pl. utca, u. stb), mert ez megkönnyíti az azonosítást.

  1. Cég ellenőrzése

A Google ellenőrizést kér, annak megállapítására, hogy a cég valóban azon a helyen van, ahol azt mi megadtuk a térképen. Az ellenőrzéshez 1-2 héten belül postai úton küldenek egy levelet egy ellenőrző kóddal. A Google szemében csak a kóddal történt megerősítéssel válik “legálissá” a helyszín:

  1. Erősítsük meg a helyszínt!

A Google-tól érkező levél pontosan leírja a teendőket.

Ezután már nincs más dolgunk csak győzni a vevők áradatát.

 

Nem vagy még fent a térképen? Sürgősen pótold!

Nincs türelmed ez a beállítást saját magad megcsinálni vagy félsz, hogy elrontasz valamit? A beállításokra ráfordított időmet kiszámlázva szívesen megcsinálom helyetted, a fent említett összegek töredékéért. Keress az elérhetőségeimen és megbeszéljük:

https://viragutazo.hu/kapcsolat/

 

Oszd meg bátran, ha úgy gondolod, másnak is hasznos lenne ez a bejegyzés.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához