Készíts kvízt, az olvasók imádni fogják!

Szuper ingyenes lehetőséget szeretnék bemutatni, amit imádnak a honlap, blog látogatók, Facebook rajongók és elkészítése szuper egyszerű. Igen, a kvíz készítés Playbuzz.com oldalon szinte gyerekjáték. Elég akár a Facebook bejelentkezéssel regisztrálni az oldalon és már indulhat is a szerkesztés. 

 

kvíz készítés a Playbuzz.com oldalon

Kvíz készítés a Playbuzz.com oldalon

A Playbuzz.com oldalon egyszerű bejelentkezés után (ami lehet akár a Facebookos belépés) azonnal elkezdhető a kvíz készítés. Jelenleg 12 féle megjelenési mód közül választhatsz. A hagyományos kiértékelő kvízen (aminek kivonatát a fenti fotón is látod) kivül lehetőség van pl. személyiségi tesztek, szavazások, galéria kvízek készítésére is. Az elkészült kvíz azonnal publikálható, de akár azt is beállíthatod, hogy csak saját magad lásd. Ez különösen az előre elkészített teszteknél hasznos funkció.

Az oldal csak angol nyelven használható, de nagyon jól végig vezet a kvíz készítés folyamatán, nyelvismeret nélkül is kitapasztalható. Ha a Google Chrome böngészőt használod, akkor a bal egérgomb megnyomása után megjelenő menüben itt is megtalálod a Fordítás magyar nyelvre menüpontot. Bár közel sem tökéletes a fordítás, de nagyon jó támpontot adhat.

A hagyományos kvízekhez a "Trivia" a legjobb választás. A készítés során be kell jelelölnöd a helyes válaszokat, a teszt befejezésével automatikusan ki is értékeli a program az eredményt. Szabadon megadhatod azt is, hogy az eredmény egyes pontszámaihoz milyen szöveg tartozzon.

Ennél a típusú kvíznél érdemes élni a lábléc kitöltési lehetőséggel is. Ugyan a megjelenő szöveg kinézete nem formázható, de 1500 karakterben azt írhatsz, amit akarsz. Bekerülhetnek ide linkek is, így pl. témába vágó hasonló olvasni valókat ajánlhatsz olvasóidnak. Tekintettel arra, hogy a Playbuzz.com egy igen látogatott oldal, az ide elhelyezett link még kereső optimalizálási szempontból is igen jó.

A kvízről statisztika is készül, így megnézheted, hányan nyitották meg, kezdték el és fejezték is be a kvízt.

A kvíz egyszerűen megosztható a közösségi médiába, de az oldal felkínál egy úgy nevezett "Embed kódot", amit kimásolva egyszerűen beilleszthetsz a honlapodba, weboldaladba.

Csak, hogy tisztában légy vele, milyen egy playbuzzos kvíz, nézd meg milyen lett az enyém.

A kvíz a playbuzz oldalán:

http://www.playbuzz.com/juconh10/ismered-az-orchide-kat-10-k-rd-ses-kv-z

A kvíz a Balkonda blogom bejegyezésébe illesztve:

Ismered az orchideákat? – 10 kérdéses kvíz

Szerintem már eddig is túl sokat beszéltem róla. Regisztrálj és a Create gombot megnyomva már kezdheted is a saját kvízed elkészítését itt:

http://www.playbuzz.com/

Sok furfangos kérdést és elégedett olvasót kívánok!

 

További olvasnivalók hasonló témában:

✿ Digital workshop a Google-tól

✿ Vevőszerzés, a túlélés alapja

✿ Marketing a virágüzletekben

 

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről.

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!