Mi az és mire jó a Google Drive?

Google Drive tárhelye nagyon sok embernek van, de csak töredékük tud róla és használja rendszeresen ezt a kitűnő és ingyenes eszközt. Összeszedtem, hogy mi mindenre használható. 

 

Google drive

 

Mi az a Google Drive és miért használjam?

Minden gmail.com mellé automatikusan jár 15 GB (gigabájt) ingyenes tárhely, ahol fotóid, történeteid, dizájnjaid, rajzaid, felvételeid, videóid vagy más tartalmaid biztonságosan tárolhatod.

Ezen a felhőalapú tárhelyen tárolódnak többek közt az érkezett és elküldött ímélek adatai. A felhőalapú tárolás azt jelent, hogy az adatok a Google távoli szerverein tárolódnak, nem pedig lokálisan a számítógépen. Pont ez a tény az, ami a Googel Drive rugalmasságát és széleskörű felhasználhatóságát adja.

Bármelyik mellékletet közvetlenül a Drive-ba mentheted, hogy egyetlen, biztonságos helyen rendszerezhesd, illetve oszthasd meg azokat.

A Drive-ban tárolt fájlokat bármilyen okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről elérhetők. Nem kell tehát a számítógépedet magaddal vinned, hogy megnézhesd a fotókat, íméleket vagy a tárhelyre felrakott egyéb adatokat. Bárhova mész, a fájlok veled tartanak. Elégséges az ímélcímed és a jelszavad megadni és máris hozzáférsz az adatokhoz. 

Az ingyenes 15 GB-on felül persze nagyobb tárhelyet is vásárolhatsz. Google Drive-t használva a fotók, videók, prezentációk, PDF-ek, Microsoft Office-fájlok, vagy bármilyen más típusú fájl biztonságban tárolható és könnyen elérhető.

A Drive szolgáltatásban tárolt fájlokhoz csak a tulajdonosa fér hozzá, de lehetőség van azok megosztására is. Egyszerűen meghívhatod ismerőseidet, hogy megtekintsék és szerkesszék bármelyik fájlt vagy mappát, vagy megjegyzéseket fűzzenek azokhoz. nagyon jó módszer az online együttműködésre.

Bármi is történik az eszközeiddel, a okostelefonnal, táblagéppel vagy számítógéppel, a Drive-on tárolt fájlok biztonságban tudhatod. A Drive SSL titkosítást használ – ugyanazt, mint amit a Gmail és más Google-szolgáltatások.

A leveleid mellékletét egyszerűen lementheted a drive mappába. Egyszerűen vidd az egeret a file fölé, és kattints a Drive emblémájára. 

A Gmai.com oldalra belépve a további eszközök közt a Google Drive-t is megtalálod, ahogy azt a fenti fotón is látod.

De erre a linkre kattintva is a saját tárhelyedre jutsz. 

https://drive.google.com/drive/my-drive

Ne feledd, ha nem vagy bejelentkezve a Google-ba, akkor először is azt kell megtenned.

Ha nem bízol abban, hogy a felhőben jó helyen vannak az adataid, akkor beállíthatod azt is, hogy adatok a számítógépre is lementésre kerüljenek. Ebben az esetben internet nélkül, off-line is eléred, illetve módosíthatod az adataidat. Amint felkapcsolódsz az internetre, az adataid automatikusan szinkronizálódnak és máris mindkét helyen ugyanaz a verzió érhető el. 

Mire jó még a Google Drive?

A fájljaid között egyszerűen és hatékonyan kereshetsz. A Drive képes felismerni a képeken található tárgyakat és a szkennelt szöveget. Így például ha az „Eiffel-torony” kifejezésre keresel, megtalálja a torony nevét tartalmazó szöveges dokumentumokat, de magát a tornyot ábrázoló képeket is.

Bármilyen tartalmat létrehozhatsz és megoszthatsz másokkal. A Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák alkalmazással akár útközben is megoszthatod a dokumentumaidat, illetve prezentációkat és táblázatokat készíthetsz.

A Google Rajzok segítségével diagramokat és folyamatábrákat készíthetsz, majd ezeket beillesztheted más dokumentumokba vagy webhelyekbe.

A több mint 100 Drive-alkalmazás, többek közt képszerkesztő program is segíti a napi munkát. Az alkalmazások a Chrome Internetes áruházban elérhetők el a Drive-gyűjteményből.

 
Évek óta elégedett használója vagyok a Google Drive-nak. Itt készítem többek közt az űrlapokat, kérdőíveket, a blogomhoz a játékokat, stb. Ügyfeleim egy részével is ezen keresztül tartom a kapcsolatot. Az általuk megosztott könyvtárban érjük el közösen a fotókat, munkaanyagokat. Nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a kommunikációt. Bátran ajánlom hát mindenkinek, hogy próbálja ki és használja hatékonyan.

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről.

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!