Miért a „miért” a legfontosabb kérdés?

Miért is állítom azt, hogy a miért a legfontosabb kérdés egy vállalkozás életében? Mert a miértre adott válasz dönti el, hogy milyen irányba, hogy érdemes haladni. A miért válasza meghatározza a célt, azt irányt, a motivációt. Ha ezeket ismerjük, sokkal könnyebben megtaláljuk a célhoz vezető irányt, módszereket, eszközöket.

Bár a nagy vállalatok működése egészen más, a kisvállalkozóknak is érdemes pár praktikát ellesni tőlük. Nem csak azért, mert ők is kicsiben kezdték. A mögöttük lévő tudás, tapasztalat megtanította őket, hogy mire érdemes koncentrálni, milyen irányvonalat célszerű követni.

Ma egy 18 perces alapművet ajánlok most megtekintésre, ami segít rávilágítani arra, hogy miért kell a miérttel foglalkozni. A videó valójában egy TED előadás. A TED egy non-profit szervezet, aminek a “miért”-je, vagyis küldetése az, hogy rövid, mégis érdekfeszítő előadások formájában minél több arra érdemes ötletet, gondolatot juttasson el minél szélesebb réteghez.

 

Miért?

 

A videóban Simon Sinek, a Start with Why (Kezdd a miérttel) című könyv szerzője mesél arról, hogy miért fontos feltenni és megválaszolni a miért kérdést. Elárulja, hogy miért sikeresek az olyan vállalatok, mint az Apple, és hogyan ösztönöznek cselekvésre a nagy vezetők. Kiderül Steve Jobs stratégiájának és sikerének legfontosabb titka. Érdemes megnézni, aztán pedig elgondolkodni azon, hogy mi a te “miért”-ed, mi a te küldetésed.

Miért?

Tudj mindent a Facebook és a Google kulisszatitkai !

 

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Szívesen beszélgetnél másokkal marketing ötletekről és/vagy kérdéseid vannak, amire szeretnél választ kapni? Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .