Milyen egy jó honlap?

Honlapkészítés vagy átalakítás előtt érdemes végig gondolni, hogy mik a jó honlap ismérvei és ezeket figyelembe véve tervezni a weboldalt.  

 

jó holnap

 

A jó honlap 8 ismérve

  1. Konkrét céllal jön létre. Nem adhoc módon alakul ki, a tervezés előtt tudják, hogy mit szeretnének elérni vele (pl. érdeklődők szerzés, márkaépítés, értékesítés) és ehhez választják ki a megfelelő eszközöket. Ha nem egyértelmű a cél és ezekhez nem a megfelelő eszközöket használják, akkor a látogató elvész a rengetegben, nem azt teszi, amit szeretnél.
  2. Marketingstratégia fontos eleme és szerves része. Jól bele illesztkedik a cég marketigrendszerébe és összhangban van a többi összetevővel.
  3. Látható, könnyen megtalálható. Ha szeretik a holnapot a látogatók, szívesen visszatérnek, az új látogatókról pedig a hatékony keresőoptimalizálásnak köszönhetően a keresőmotorok gondoskodnak.
  4. Felhasználó barát. Nem a design a döntő, nem csili-vili megjelenésű, nem elkápráztatni akarja a látogatót, hanem segíti abban, hogy egyszerűen, gyorsan megtalálja amit keresett. Menürendszere, átláthatósága, könnyű navigációja jól vezeti a felhasználót a célja felé.
  5. Egyedi, értékes tartalommal bír. A látogató értékes információra vágyik. A jó weboldal a Google-nak is szól, hisz a rendszeresen frissülő és releváns tartalamakat tartalmazó honlapokat előrébb sorolják a keresőmotorok.
  6. Mobilbarát, azaz minden eszközön jól olvasható. A mobil kommunikációé a jövő, sőt már a jelen is, ezért engedhetetlen, hogy a honlap tartalma tableten, mobiltelefonon is jól megjelenjen, azaz reszponzív legyen.
  7. Gyorsan betöltődik. Rohanó világunkban a látogatók nem szeretnek várakozni, ha az oldal nem történik be gyorsan, már tovább is állnak.
  8. Jól teljesít. Hatékonyan és gyorsan eljutattja a látogatót a céljához és egyben teljesíti azt a célt is, amiért létrejött a honlap.

 

További cikkek hasonló témában:

 

Honlapkészítés előtt ezeket gondold át

 

Milyen domain nevet válasszak?

 

Google bünteti a nem mobilbarát oldalakat

 

 

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

 

Szívesen beszélgetnél másokkal marketing ötletekről és/vagy kérdéseid vannak, amire szeretnél választ kapni? Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

Köszönöm a megosztásokat!