Nyerj párosbelépőt az orchidea kiállítás 2023-ra!

Ismét az orchideáké lesz a főszerep 2023. március 24 és 26 között a Vajdahunyadvárban található Mezőgazdasági Múzeumban. A Tavaszi dallamok orchideákkal című orchidea és bromélia kiállítás a Magyar Orchidea Társaság szervezésében kerül megrendezésre. Egy egyszerű kérdésre adott válasszal és egy kis szerencsével most megnyerheted az öt páros belépőjegy egyikét a csodálatos orchideák birodalmába.

tavaszi orchidea kiállítás plakátja

Tavaszi dallamok orchideákkal – orchidea kiállítás

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban a Magyar Orchidea Társaság tagjai legszebb virágzó orchideáikat mutatják be.

A Földön a Sarkkörön kívül szinte mindenütt élnek orchideák. Több, mint harmincezer faj és az ezek keresztezéséből származó százezret is meghaladó hibrid színesíti bolygónk Flóráját.

Az orchidea társaság tagjainak gyűjteményéből a legszebb, legkülönlegsebb példányok kerülnek bemutatásra.

A kiállításon nemcsak nézelődésre, hanem vásárlásra is lesz lehetőség.

Időpont: 2023. március 24 – 26.

Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Nyitvatartási idő: 10.00-18.00 óra között

További információk a kiállítás hivatalos oldalán.

Ismerd meg a legkedveltebb orchideákat!

A kosborok, azaz az orchideák igen változatosak és népszerűek. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz az orchideafélék a növényvilág legnagyobb fajszámú családja, közel 22 000-30 000 természetes módon kialakult fajjal. A virágos növények 6–11%-a ide tartozik. Máris mutatom fotókkal is, hogy melyek a legnépszerűbb orchidea fajták.

A lepkeorchidea (Phalaenopsis) vagy pillekosbor a népes orchidea család leghálásabb és legegyszerűbben tartható egyede. Nevét a trópusi pillangókra emlékeztető virágairól kapta. Dúsan virágzik, és mivel gondozása nem okoz nehézséget, kezdőknek is ajánlható. Néhány igényét biztosítva évekig eredményesen tarthatjuk és virágzásra bírhatjuk. A lepkeorchidea kisokosban kitérek a származásuk, gondozásuk és szaporítások kérdésére, valamint kártevőire és a beteg orchideák meggyógyításának lehetőségeire is. 

Játék az orchidea kiállítás belépőjegyeiért

A feltett kérdésre helyesen válaszolók között 5 db páros belépőjegyet sorsolok ki. A játék 2023. március 20-án 23.59-kor zárul. A nyerteseket az általuk megadott email címen értesítem és nevüket itt a Viragutazo.hu oldalon is megjelenítem.

Sok szerencsét és jó szórakozást kívánok!

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .