Omék 2015: 30 mester virágkötő jelölt vizsgamunkáival

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága idén is megrendezi Magyarország legnagyobb, több mint 100 éves múltra visszatekintő agrárgazdasági rendezvényét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt.

A 2015. szeptember 23-27. között, a Hungexpo területén zajló seregszemle célja, hogy bemutassa az agrárszektor aktuális időszakra vonatkozó eredményeit, és hogy tudatosítsa a nagyközönségben, hogy a hazai, helyi termékek fogyasztása magas minőséget és nagyfokú élelmiszerbiztonságot garantál. A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. idén mindezt regionális bontásban valósítja meg.

A nagyközönség nemcsak végigjárhatja és végigkóstolhatja a tájegységek ízeit, de haza is viheti őket, hiszen az OMÉK 2015 nemcsak kiállítás, hanem vásár is. Ráadásul ebben az évben jóval több kistermelőt, őstermelőt és családi gazdaságot szeretnénk bemutatni a nagyközönség számára, hogy igazán sokszínű és változatos élményekben részesüljön minden látogató.

Idén is lesznek változatos, kicsiknek és nagyoknak szóló állatbemutatók, kulturális, szórakoztató, és kézműves programok, gépbemutatók, kertészeti vásár, s természetesen helyet kap az őshonos állatpark is. És ami nem maradhat el: gasztronómia minden mennyiségben. Valamennyi régió központi részén „gasztrofalvakban” kaphatnak ízelítőt a vidék legjobb boraira, pálinkáira, és kézműves söreire kíváncsi vendégek.

ballagás12 másolata

 

Az idei évben mestervizsgát tevő 30 virágkötő itt készíti el és mutatja be vizsga alkotásait. Az első nap, szeptember 23-án, szerdán 9 órától a Hnugexpo “D” pavilonjában bárki megtekintheti, hogy készülnek a mesterjelöltek vizsga munkái.

A mester virágkötő jelöltek gyakorlati vizsgájukon öt óra alatt öt alkotást állítanak össze:
1. Téralkotás – mérete: 1x1x2 méter
2. Koszorú -átmérője min. 80 cm
3. Menyasszonyi csokor
4. Asztaldíszítés – az asztal mérete 1×1 méter
5. Ajándékcsokor

A vasárnapig tartó rendezvényre érdemes mielőbb kilátogatni, hisz a virágok és a mestermunkák igazi szépségüket az első napokban mutatják. A szerda reggel érkezők egész a kezdetektől nyomon követhetik a mestermunkák összeállítását.

Oszd meg bátran, ha úgy gondolod, másnak is hasznos lenne ez a bejegyzés.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz a Virágos marketing tippek csoporthoz, ahol bátran kérdezhetsz és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.