Pinterest, a kreatív nők mekkája

Napjainkban a nők körében egyik legjobban terjedő közösségi média oldal a Pinterest. Havi több, mint 20 milliós látogató tábora nem tévedhet. A kreatív nők igazi mekkája, egyre többen használják üzleti céllal. Pl. Brain Tracy, Amerika és Nyugat-Európa legismertebb menedzseroktatója, üzleti körökben keresett előadó és író is fontosnak tartja, hogy a Pinteresten is jelen legyen. Egy olyan látványos témánál, mint a virágkötészet, használata szinte kötelező. A közösségi képmegosztó oldalt rengeteg kézműves, iparművész eladásra is használja. A rendszeres használók 65%-a nő, többségük a 25-40 éves korosztályból kerül ki. A legnépszerűbb témák: divat, lakberendezés, gasztronómia, esküvő, kertészkedés és az iparművészet.

 

Magyarországon is egyre népszerűbb. Sokan járnak ide nézelődni, inspirálódni, ezért egy virágüzletnek is érdemes fent lenni. Különösen akkor, ha weboldala is van, hisz a weboldallal összekapcsolva linképítésre és ezzel a weboldal látogatottságának növelésére is kiváló.

Pinterest, az ingyenes csodafegyver

Használata ingyenes, egyszerű és magyar nyelven is elérhető. A kereséshez viszont nem árt némi angol tudás vagy pl. a google fordító, ami segítségével kikereshetjük a kívánt szavakat.

 

Elérhetősége: http://www.pinterest.com/

 

Pár lépéses regisztráció után táblákat (boardok), vagyis tematikus faliújságokat hozhatunk létre. A korlátlan számú és méretű táblákra képeket tűzhetünk ki (pinelés), amikhez akár szöveget is írhatunk. A lényeg a látványon, azaz a képeken van. Képeket saját eszközünkről (telefon, tablet, számítógép) is feltölthetünk, bár nagy hátránya, hogy nem lehet egyszerre több képet kiválasztani, az csak egyesével megy. Másik lehetőség, hogy az interneten talált képeket tesszük ki a táblánkra a weboldal linkjének megadásával.

 

A Pinterest a Facebookkal ellentétben a személyeket nem az ismeretség, hanem érdeklődési kör vagyis a kedvelt képek alapján kapcsolja össze. Lehetőség van arra, hogy mások tábláit kövessük (értesüljünk a módosításokról) és ugyanígy mások is követhetik a mi táblánkat. Más személyek tábláján lévő képet is hozzáadhatunk a saját táblánkhoz a PIN it gombbal, hogy később bármikor megtaláljuk. A rendszer előnye, hogy akár hány táblára kikerül egy kép, az eredeti forrás linkje mindig megmarad, így látni lehet, hogy honnan töltötték fel a Pinterestre.

 

A Pinteresten található képeket megoszthatjuk a Facebookra és lájkolhatjuk is. Lehetőség van arra is, hogy a Pinterestes tábláinkat a Facebook oldalra integráljuk, amivel szintén nagyobb látogatottságot érhetünk el.

 

A Pinterest tehát egy ingyenes lehetőség arra, hogy a kívánt csoportosításban megmutassuk fotóinkat a világnak, ügyfeleinknek. Kár lenne kihagyni.

 

pinterest

 

 

Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon is és  iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippet kapj az üzleted felvirágoztatásához!