Tényleg fizetős lesz a Facebook?

Egyre többször látok a Facebookkal kapcsolatos rémhíreket. Úgy gondolom ideje tisztázni, mi az igazság, van-e bármiféle alapja annak, hogy fizetős lesz a Facebook.

Facebook csalók

Több üzenet is terjed a Facebookon, a napokban én ezt kaptam:

“A FACEBOOK TÖRÖLVE! !! Szia vagyok Mark Zuckerberg A facebook igazgatója. Hello mindenkinek, úgy tűnik, hogy minden figyelmeztetés valódi volt, a facebook használata pénzt fog fizetni Ha ezt a karakterláncot 18-ból továbbítja a listájából, az ikon kék lesz, és ingyenes lesz számodra. Ha nem hisz nekem holnap este 18-kor, hogy a facebook lezárul és nyitni fogsz, akkor fizetni kell, ez minden a törvény szerint. Ez az üzenet arról tájékoztatja az összes felhasználót, hogy szervereink a közelmúltban nagyon zsúfoltak voltak, ezért segítséget kérünk a probléma megoldásához. Arra van szükségünk, hogy aktív felhasználók továbbítsák ezt az üzenetet a kapcsolattartó listáján szereplő valamennyi személyre annak érdekében, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat, ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyhez, akkor a fiókod inaktív marad a Lose all az üzeneted továbbítása. Az Ön SmartPhone-ját az elkövetkező 24 órában frissítik, új megjelenést és új színt kap a chathez. Kedves Facebook felhasználók, frissíteni fogjuk a Facebook-ot a 23:00 órától 05:00 óráig ezen a napon. Ha ezt nem küldi el az összes névjegyhez, akkor a frissítés törlődik, és nem lesz lehetősége csevegni a facebook üzenetekkel.”

Hát ez jó mi? Ez már nem is azt állítja, hogy fizetős lesz a Facebook, hanem mi fogunk pénzt kapni érte:

facebook használata pénzt fog fizetni

Vajon van valaki aki ezt elhiszi? 

Ha a Facebook alapítója valóban magyar nyelvű üzenetet akarna küldeni, akkor tényleg ennyire igénytelenül fogalmazott levelet küldene? Tényleg nem engedhetné meg, hogy hivatalos fordítást megfizessen és helyesen, egyértelműen fogalmazva mondja el üzenetét?

Már rég óta terjeng hasonló levél, de az eddigiek mind arról szóltak, hogy fizetős lesz a Facebook. A mostani kamu levélben az automatikus fordítás olyan jól sikerült, hogy egyenesen már arról van szó, hogy nem nekünk kell fizetnünk a Facebook használatáért, hanem a Facebook fizet nekünk. 

Ez utóbbit akár meg is tehetné, hisz egyre többen pártolnak el tőle, a hirdetési díjak jól megemelkedtek, a sok botrány (videós elérési adatok meghamisítása, adat lopások) sem tesz jót nekik. Ha folytatódik a tendencia, akkor lasszóval kell majd fogniuk a Facebook felhasználókat. De azért ne várjunk pénzt a Fcaebooktól.

Ha eddig nem lett volna világos, akkor most elárulom, hogy a Facebook eddig is fizetős volt. Nem forintban, euróban vagy dollárban fizettél, de már rögtön a regisztrációnál kiegyenlítetted a Facebook felé a számlát. Fizettél az adataiddal. 

Az bizony nagy érték volt a Facebooknak, amikor megadtad a nemedet, korodat, érdeklődési körödet, stb. Ezek mind olyan információk, amelyek pénzt hoznak neki. Ezek alapján jelennek meg az oldaladon a célzott hirdetések, amelyekért komoly összegeket zsebel be a hirdetőktől.

Ettől fizetősebb már nem lesz a Facebook, ha megosztod ezt a baromságot, ha nem.

Szerintem ne oszd meg, mert rossz fényt vet rád, hogy minden baromságnak bedőlsz!

Az értékes, másoknak is hasznos tartalmakat viszont terjeszd bátran, hisz adni jó.

Köszönöm a megosztásokat!