VVVMSZE, a virágkötők szakmai egyesülete

A VVVMSZE (Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete) 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a szakmát új alapokra helyezze és a virágkötő, kereskedő társadalmat formálja, képezze és segítse.

Az egyesület a 24 éven át működő Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete munkáját vette át, 2013 január 8-án. A VVVMSZE egy érdekképviselet, ami a kiskereskedőket képviseli, és egyben a szakmai utánpótlás nevelést is segíti.

A  VVVMSZE főbb tevékenységei:

 • szakmai továbbképzések szervezése, lebonyolítása,
 • mestervizsga szervezés és lebonyolítás,
 • szakmai rendezvények szervezése,
 • kiállítások, bemutatók koordinálása,
 • ifjúsági és felnőtt versenyek szervezése,
 • szakmai érdekképviselet,
 • hazai és Nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás,
 • Oktatási programok segítése, együttműködés a Kamarákkal, kormányzati szervekkel.

Az egyesület évente többször szervez felnőtt és ifjúsági virágkötészeti versenyeket, több fesztivál és „virágos” program együttműködője.

logo

Stratégia partnere a nyaranta Tatán zajló Víz, Zene, Virágfesztiválnak. Több kiállítás mellett a Magyar Virágkötészeti Bajnokság is itt kerül megrendezésre minden évben.

Az egyesület negyedévente kiadja és tagjai számára ingyenesen biztosítja Virágkötészet Magazin szaklapot, ami az aktuális virágkötészeti programokról számol be, illetve szakmai segítéseget nyújt, írásos és képi anyagokkal is.

Legfontosabb célja a virágvásárlás ösztönzése a lakosság körében is, ezért kiemelten fontosnak tartják a virágos rendezvények megszervezését.

Nagy hangsúlyt fektetnek a jövő generációjának nevelésére, segítésére, ezért valamennyi, az országban virágkötészetet oktató tanintézménnyel együttműködnek.

Kiemelt projektjük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködés a EuroSkills és WorldSkills versenyek kapcsán, hiszen a nemzetközi tapasztalat nagyon fontos a hazai szakmai fejlődés tekintetében is.

Az utánpótlás nevelés pedagógia hátterének biztosítása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara engedélyével és támogatásával évente virágkötő mesterképzést szerveznek.

A virágkötők szakmai továbbfejlődését szolgálja a Flora Hungáriával évente 5 alkalommal közösen rendezett Virágkötészeti Alkotónap és Workshop.

A VVVMSZE jó kapcsolatot ápol nemzetközi szakmai szervezetekkel is, így tagja a virágkötők nemzetközi szervezetének, a Floral International Organisation-nek. (Florint.org)

További információk a VVVMSZE honlapján:

http://www.vvvmsze.hu/

 

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Szívesen beszélgetnél másokkal marketing ötletekről és/vagy kérdéseid vannak, amire szeretnél választ kapni? Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

2 hozzászólás

 1. Pohárnik Jánosné szerint:

  Szeretném megkérdezni, hogyan és milyen feltétekkel lehet az egyesülethez csatlakozni.Virágkötő végzettségem nincs, de 20 éve van virág üzletünk. Pár évvel ezelőtt már próbálkoztam, de akkor képzettséghez kötötték a tagságot. Köszönöm a választ! Pohárnikné Joli

 2. Nagy Jucó szerint:

  Kedves Joli!
  Tudomásom szerint nincs képzettséghez kötve az egyesületi tagság. A VVVMSZE oldaláról tudod letölteni a tagfelvételi lapot. Ezen az oldalon utolsóként találod:
  http://www.vvvmsze.hu/letoltesek/
  Virágos szép napot kívánok:
  Jucó
  Válasz ↓