Workshop, az ingyenes továbbképzés

Az iskolai tanulmányok befejezése és még a több éves szakmai tapasztalat sem jogosít fel senkit arra, hogy elégedetten hátra dőljön. Egyetlen szakmában sem lehet leállni a tanulással a fejlődéssel. Követni kell a trendeket, meg kell ismerni az új alapanyagokat, technikákat. Az olyan kreativitást igénylő szakmákban is mind a virágkötészet folyamatosan inspirálódni kell. Na nem azért, hogy ellopjuk mások ötleteit, esetleg még a fotóikat is sajátunként feltüntetve villogjunk vele a Facebook oldalon vagy a boltba látogató vevők elé tárható, a legszebb munkáinkat bemutató albumban. Inspirálódni kell, hogy a látottakat tovább gondoljuk és az újabb alkotásaink által megújuljunk.  

Kitűnő szakmai továbbképzési és inspirálódási lehetőség a VVVMSZE és a Flora Hungária évente ötször megrendezett worskshopja. Ráadásul még ingyenes is!

Udvari2_039

 

A három órás workshopot az a mester virágkötő tartja, aki az előző napi egész napos Alkotóműhely vezetője volt. A workshopok ingyenessége lehetőséget biztosít mindenki számára egy kis továbbképzésre, ellátogathatnak ide azok is, akik az alkotóműhely költségét nem tudják kigazdálkodni. Sőt bárki, hisz az egyesületi tagság sem feltétele a résztvételnek.

A workshopon megtekinthetők az Alkotóműhelyen készített kompozíciók és természetesen újakat is készít a mester. Közben olyan apró kis praktikákat, kulisszatitkokat tudhatunk meg, amiket eredményesen hasznosíthatunk a virágüzlet mindennapjaiban. A szerda délutáni rendezvényekről nem kell üres kézzel távozni, hisz a workshop alatt készített alkotásokról növényekkel ellátott rajzos ábrát is kaptunk. A képes leírás alapján nyomon követhetjük az alkotás folyamatát, akár már mehet közben felírhatjuk a saját új ötleteinket. A dokumentáció nagy segítség ahhoz is, hogy otthon egyszerűbben elkészítsük a workshopon látottakat, tanultakat.

Az évszaknak megfelelő kompozíciókat felvonultató, színvonalas előadás nagyon pörgős. A sok gyönyörű alkotás mellett a szakmai újdonságokról is értesülhetünk és üzleti hasznos információkhoz juthatunk. Tájékozódhattunk a VVVMSZE egyesület működéséről, a jövőbeni tervekről, a szervezés alatt álló rendezvényekről és a megújított mesterképzésről is.

Összegészében elmondható, hogy az ingyenes workshop és az egyesületi tagság kihagyhatatlan azok számára, akik fejlődni akarnak, akik kíváncsiak a virágkötészet szakma jövőjére és lehetőségeire. Az alkotóműhelyen részt vevők számára is tud pluszt adni, vétek lenne kihagyni.

A legközelebbi workshopot 2015. augusztus 26-án 14.00 kezdettel Lódri Csaba tartja Tartós virágdíszek a munkahelyen és a lakásban címmel.

Oszd meg bátran, ha úgy gondolod, másnak is hasznos lenne ez a bejegyzés.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.