Ne dőlj be a Facebook csalók próbálkozásainak!

Facebook csalók száma egyszerűen nem csökken. Szinte nincs olyan hét, hogy ne kapnék egy elkeseredett hangú hívást, hogy ellopták a Facebook belépési jelszót és tetemes összegű hirdetést indítottak, amit aztán a Facebook rendre levont a számláról.

Facebook csalók

A csaló emberek csak ideig-óráig tudnak garázdálkodni, de azzal az érintetteknek hatalmas kárt és rengeteg bosszúságot okoznak. A károsultnak az sovány vigasz, hogy a Facebook hamar lekapcsolja és ártalmatlanná teszi őket. Ráadásul újabb és újabb csalók tűnnek fel a színen és kezdik az áldozatok pénzének begyűjtését.

Facebook csalók legújabb próbálkozása

A napokban továbbította az egyik ismerősöm ezt a levelet:

„Szűrés! Kedves Felhasználók! Ezúton szeretnénk az ön segítségét kérni az oldal további fejlesztése érdekében. Nyilván ön is észrevette már, hogy az utóbbi időszakban a szolgáltatás sebessége lényegesen lassabb lett, illetve sok funkció nem, vagy csak korlátozottan elérhető. Ennek az az oka, hogy sok inaktív felhasználó van jelen a rendszerben. Ők sajnos az aktív felhasználóktól veszik el az amúgy is szűkös erőforrásainkat. Hogy kiszűrjük ezeket a felhasználókat, az ÖN segítségére is szükségünk van!

KÉRJÜK, HALADÉKTALANUL KÜLDJE TOVÁBB EZT A LEVELET ÖSSZES ISMERŐSÉNEK! Az üzeneteket regisztrálni fogjuk, és ezzel teljes biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy ön tényleg aktív felhasználó. Segítségét előre is köszönjük. Mi továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy az minél több örömöt szerezzen oldalunk minden felhasználónak.

EZEN ÜZENET KÓDJA: BMG-8964478-QUI7882-IFGHNE-9 KÉRJÜK EZT A KÓDOT SEMMIKÉPP SE MÓDOSÍTSÁK, MERT AZ ELKÜLDÖTT LEVELEKET EZEN KÓD ALAPJÁN TUDJUK KÖVETNI, ÉS REGISZTRÁLNI RENDSZERÜNKBEN! AMENNYIBEN NEM KÜLDI TOBÁBB EZT A LEVELET, 2017.01.07-ES HATÁLLYAL AZ INAKTÍV FELHASZNÁLÓK KÖZÉ SOROLHATJUK, ÉS KORLÁTOZHATJUK HOZZÁFÉRÉSÉT AZ OLDALHOZ! Köszönettel: Mark Zuckerberg Vezérigazgató”

Mi a baj ezzel a levéllel? Több is. Először is, mint többször mondtam már, a Facebook nem küld ilyen leveleket. Valóban megindult a Facebookon a tisztogatás, de az nem ilyen formában történik.

Ha valaki, akkor a Facebook igazán tudja, ki aktív és ki nem aktív a közösségi oldalon. Nincs szüksége arra, hogy ilyen levelek küldözgetésével bizonyosodjon meg a dologról, ami ráadásul terheli a rendszert. Nem beszélve arról, hogy inaktív felhasználók (akik regisztráltak ugyan, de nem használják, nem posztolgatnak) nem tudják lassítani a rendszert, nem tudják elvenni az erőforrásokat. A levélben lévő dátum pedig már rég elmúlt, tehát egyébként sem lenne aktuális.

Ezt és a hasonló leveleket Facebook csalók készítik, akiknek egyetlen céljuk van: megszerezni a felhasználók és ismerőseik adatait és azokkal visszaélve saját bankszámlájukat gyarapítani.

Egy szó, mint száz, ha ilyen levelet látsz, semmiképp ne továbbítsd, azonnal jelentsd a Facebooknak, hogy megvédd saját magad és ismerőseid az átveréstől.

Tegyél meg minden óvintézkedést az adataid védelmében, amihez a leghasznosabb cikkek linkjeit lejjebb megtalálod.

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről.

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .