Facebook megosztott profil fontos változás

A Facebook komoly változásra készül 2015. február 16-tól. A pár éve, privát profil nélkül létrehozott (megosztott) Facebook oldalak eddigiek szerinti kezelését megszünteti és a Vállalkozáskezelő használatát írja elő az érintetteknek. A megosztott Facebook oldallal rendelkező felhasználókat egy levélben értesíti a változásról és további teendőkről.

Ime a levél:

“Állj át még ma a Vállalkozáskezelő használatára.

Kedves nagyra becsült hirdetőnk!

Nemrég e-mailt küldtünk neked, amelyben tájékoztattunk arról, hogy a hirdetési fiókok és oldalak kezelésére általad használt fiókot be kell zárni, mert nincs személyes Facebook-fiókkal összekapcsolva.

Ha szeretnéd elkerülni, hogy megszűnjön a hozzáférésed a hirdetési fiókjaidhoz és az oldalaidhoz, arra kérünk, hogy vagy állítsd át a fiókodat a Vállalkozáskezelő használatára, vagy kapcsold össze a fiókot egy meglévő személyes Facebook-adatlappal.

A fiók átállításának utolsó lehetséges napja 2015. február 16.

Összeállítottunk néhány olyan anyagot, amelyek bemutatják a lehetőségeket, és segítséget nyújtanak az átállás folyamatában.”

 

Honnan tudod, hogy megosztott oldalad van-e, érintett vagy-e a változtatásban?

Ha a Facebook személyes profilodat és a Facebook oldaladat két különböző email címmel és jelszóval éred el, akkor érintett vagy, sürgősen lépned kell.

Ha bizonytalan vagy, akkor az oldalad admin felületén is leellenőrizheted. Ha a beállítások -> Oldal szerepkörei pontnál adminisztrátorként nem egy nevet, hanem csak egy email címet látsz, akkor mielőtt válts át a Vállalkozáskezelőre.

viragboltom-jav

 

Mi az a Vállalkozáskezelő?

Nem kell megijedni, a Vállalkozáskezelő is ingyenesen használható, legalább is egyelőre. A Vállalkozáskezelő nagyon jó eszköz a több Facebook oldallal rendelkezőknek, hogy egy helyen lássák és kezelhessék az összes oldalukat.

A Vállakozáskezelőben egy felületen lehet

  • kezelni a munkatársakat és a jogosultságaikat a különböző oldalakhoz és hirdetési fiókokhoz
  • kezelni Facebook oldalakat és hirdetéseket
  • kezelni fizetési megoldásokat
  • létrehozni új hirdetési fiókokat
  • hozzáférést kérni más hirdetési fiókokhoz.

Azoknak elengedhetetlen, akik legalább 4-5 oldalt és/vagy 2-3 hirdetési fiókot kezelnek, ráadásul több kollégával együtt.

A Vállalkozáskezelőt magyarul is megtalálod. Az ott leírtakat alkalmazva biztosíthatod, hogy február 16 után használható legyen az üzleti oldalad.

Az egy oldallal rendelkezőknek szerintem felesleges, csak bonyolítja az életüket, de hát nem igen van más megoldás.

Azoknak, akiknek csak egy darab megosztott fiókjuk van és azt maximum ketten kezelik és az oldal rajongóinak száma sem túl sok, érdemes végig gondolni, hogy nem járnának-e jobban egy vadonatúj Facebook oldallal. Az új oldalak privát profilhoz tartoznak, hisz most már anélkül nem lehet Facebook oldalt létrehozni és ilyenkor nem kötelező a Vállalkozáskezelő használata.

Az új oldalnak megvan az a nagyon nagy előnye is, hogy lefoglalható hozzá a szép Facebook név is, ami aztán nyugodtan felkerülhet a névjegykártyára, levélpapírra, stb.

Ne feledd tehát ellenőrizni, hogy megosztott Facebook oldalad van-e és ha igen, minél előbb válts a Vállalkozáskezelőre.

Ha elbizonytalanodtál, további kérdéseid vannak, írj és segítek!

Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon is és  iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippet kapj az üzleted felvirágoztatásához!