Óriási gratuláció Mezőffy Tamásnak!

Hatalmas öröm érte a magyar virágkötő társadalmat. Mezőffy Tamás mester virágkötő ismét virágkötészeti történelmet írt. 2016-ban a Europe Cup – European Florist Championship versenyen vívta ki az elsőséget, 2019. március 1 és 3 között pedig az Interflora World Cup 2019 világversenyen léphetett a dobogó harmadik fokára.

 

 

Már a 2016-os európa bajnoki cím is hatalmas siker volt. Bár ifjúsági versenyeken többen is diadalmaskodtak már – köztük Mezőffy Tamás is -, de magyar felnőtt virágkötőnek ezelőtt még soha sem sikerült nyernie.

 

 

 

A 2019. március 1 és 3 között Philadelphiában rendezett versenyen Tamás ismét bebizonyította, hogy eddigi sikereit nem a véletlennek köszönheti.

 

 

 

 

A több fordulós, meghatározott időtartam alatt megvalósítandó meglepetés feladatok sem fogtak ki a kreatív mester virágkötőn. Egyedi stílusa, igényes, dekoratív és formabontó alkotásai ismét elnyerték a szakmai zsűri elismerését és meghozták számár a sikert.

 

 

 

 

A világversenyen megszerzett harmadik helyezés nagyon nagy elismerés a magyar virágkötő szakmának is.

A versenyt az ausztrál Bart Hassam (középen) nyerte, míg második helyen az orosz Natalia Zizko (jobbra) végzett!

 

 

További sok sikert kívánok és nagyon köszönöm a fotókat a FleurCreatifMagazine-nak!

Az utóbbi években szinte minden rangosabb hazai virágkötészeti versenyen és kiállításon (adventi, őszi csokor, stb) találkozhattunk Tamás fantasztikus munkáival. Igen emlékezetes számomra a 2012-es Hortus Hungaricus kiállítás, ahol Tamás formabontó mestervizsga munkáit is megcsodálhattuk.

 

Magyar virágkötő lett Európa legjobbja

 

Virágkötő Európa kupa 2016 második napi alkotásai

 

Floral Fundamentals virágkötő magazin ingyenes elérhetőséggel

 

Europa Cup 2016 – hivatalos videó