Virágkötészeti Alkotó nap és workshop

Olyan világban élünk, ahol napról-napra meg kell újulni. Egy perce sem állhat le az ember, mert régi mondás egyre aktuálisabb: aki lemarad, az kimarad. Folyamatosan fejlődni kell, alkalmazni az új technikákat, követni a trendeket.Teljes mértékben igaz ez a virágkötő szakmára is. A kiegészítő kellékeket gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, új eszközökkel, kellékanyagokkal állnak elő. Az új fejlesztések megkönnyítik mindennapi munkánkat, segítenek díszesebb és jobban eladható készítményeket, kompozíciókat alkotni. Feltéve, hogy értesülünk róluk, tudjuk helyesen, optimálisan alkalmazni ezeket, ki tudjuk használni a kínált előnyöket. Akkor tudunk élni ezekkel a lehetőségekkel, ha mielőbb tudomást szerzünk az újdonságokról, helyes használatukról és a gyakorlatban alkalmazzuk is azokat.

Az internet ugrásszerű terjedésével potenciális vevőink naponta találkoznak az interneten a kollégáink, a konkurenciánk virágcsokraival, virágos készítményeivel. A szép alkotásokat látva kedvet kapnak valami hasonlóhoz. Ha azt látják, hogy a mi virágboltunk nem képes megújulni, 20 éve csak ugyanolyan virágcsokrokkal, technikákkal, kellékekkel találkoznak, nem tudnak pl. a napjainkban oly népszerű vintage stílusú virág készítményeket vásárolni, akkor egy idő után bizony elpártolnak az üzlettől és átmennek a mindig újat mutató versenytárshoz. Ez senkinek sem lehet az érdeke. Küzdeni kell a fennmaradásáért. Folyamatosan követni kell a változásokat, a trendeket, el kell sajátítani és alkalmazni kell az új technikákat. Meg kell ismerni az új növénynemesítéseket, tisztában lenni azok igényeivel, hogy elégedett, visszatérő vásárlóink legyenek.

Az interneten található videókból nagyon sok mindent megtanulhatunk, de ezek nem helyettesíthetnek egy tanfolyamot. A VVVMSZE (Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozások Magyarországi Szakmai Egyesülete) és a Flora Hungária közös szervezésű fizetős Alkotó napjai és ingyenes workshopjai a legjobb választások a továbbképzésre. A kötetlen, oldott hangulatú kurzusokon felkészült, nagy tudású szakemberek útmutatása és kontrollja mellett lehet elsajátítani az új praktikákat, feleleveníteni és tökéletesíteni a rég elfelejtett trükköket.

A legközelebbi ilyen egész napos Alkotó napra 2015. május 12-én, kedd 9:00 órától kerül sor Németh Attila mester virágkötő vezetésével Az esküvő virágdíszei címmel.

Másnap, szerdán 14.00-kor kezdődik az ingyenes Virágkötészeti Workshop, ahol az előző nap alkotásai is megtekinthetők és a három órás program alatt Németh Attila újabb kompozíciók készítésével ad ötleteket az esküvői szezonhoz.

Németh Attila a budapesti Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola diákja volt. Diákévei alatt is bizonyította különleges látásmódját, szakmai hozzáértését. Az iskola elvégzése után több ismert virágkötőnél is dolgozott, majd hamarosan önálló vállalkozásokba kezdett. Jelenleg a nagyon sikeres, pörgős Plantomime Virágszalon vezetője, meghatározó virágkötője. Tevékenységével bebizonyította, hogy a virágüzleten kívül is van virágeladás, sőt a nagy rendezvények, esküvők virágdíszítésével komoly hírnévre tett szert. Ezúttal a szakmai közönséget is beavatja az esküvői virágdíszek készítésének titkaiba, a rendezvények megszervezésébe.

plantomin

Plantomime virágüzlet

 

További információk és jelentkezési lap a VVVMSZE oldalán érhetők el:

http://www.vvvmsze.hu/

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos Marketing Tippeket a Facebookon és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához!

 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .