Virágkötő mestervizsga munkák az Omékon

A 2015. szeptember 23-27. között, a Hungexpo területén zajló Omék kiállítás adott otthont az idei év virágkötő mestervizsgáinak. A harminc jelölt között voltak olyanok, akik eddigi nemzetközi sikereikkel kivívták, hogy egyszerűsített vizsgát tehessenek. Számukra az volt a követelmény, hogy egy látványos térkompozíciót készítsenek. A mesterjelöltek közt van a Sao Pauloban rendezett Worldskills világversenyen nagy sikert elért Kunfalvi Melinda is.

Omék15_117

Kunfalvi Melinda

A mester virágkötő jelöltek gyakorlati vizsgájukon öt óra alatt öt alkotást állítottak össze:

1. Téralkotás – mérete: 1x1x2 méter
2. Koszorú -átmérője min. 80 cm
3. Menyasszonyi csokor
4. Asztaldíszítés – az asztal mérete 1×1 méter
5. Ajándékcsokor

A mesterjelölteknek az írásbeli faladat után ez volt a második vizsgarész, jövő héten kedden még vár rájuk a szóbeli és a három feladatrész együttes értékelése után dől el, viselhetik-e a mester virágkötő címet.

A rengeteg közül ide csak néhány kedvencemet és érdekességet választottam.

Torba Ági alkotása volt az első, amit megláttam és rögtön megragadott. Egyszerűsége, letisztultsága és színvilága igen közel áll lelkületemhez.

Omék15_022

Torba Ági

 

Takács Dia természetességével, gyönyörű színvilágával mindig levesz a lábamról.

Omék15_032

Takács Dia

Omék15_031

Takács Dia

 

Egykori tanárom Csüllög Terézia.

Omék15_152

Csüllög Terézia

 

Akikkel épp összefutottam. Gerliczki  Zoltán Nyíregyházáról.

Omék15_168

Gerliczki Zoltán

 

Fülöp Erzsébet Zsóka egész vastag dokumentációt készített vizsga munkája mellé. Itt épp felolvassa, hogy mi volt a elrendezés koncepciója és melyik virág milyen szimbólum rendszerrel bír.

Omék15_173

Fülöp Erzsébet

 

Jeszenszki Lia már tavaly elkezdte a mester vizsgát, de a pocijában lévő két tündéri csöppség miatt a gyakorlati vizsgát nem tudta megcsinálni. Az idén már az ikerek is elkísérték anyukájukat a csütörtöki ellenőrző körútra.

lia

Jeszenszki Lia

Omék15_159

Jeszenszki Lia

 

További képeket ide kattintva a Virágos marketing tippek Facebook oldalon találsz.

Gratulálok a mester jelölteknek és sok sikert a szóbeli vizsgához!

Az Omék 2015. szeptember 27 19 óráig nyitva van. Érdemes személyesen is ellátogatni, hisz a képek nem tudják teljes körűen visszaadni a kompozíciók szépségét.

Oszd meg bátran, ha úgy gondolod, másnak is hasznos lenne ez a bejegyzés.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz a Virágos marketing tippek csoporthoz, ahol bátran kérdezhetsz és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.