7 tipp, hogy hatékonyabb legyen a Pinterest marketing

A Pinterest marketing egy egyszerű kis virágüzletnek is nagyszerű, ingyenes lehetőség az ismertségének növelésére és vevők szerzésére. A webáruházzal, honlappal rendelkezők pedig azt is elérhetik általa, hogy az oldaluk látogatottsága és az ott vásárlók száma növekedjen.  

 

Olyan látványos témáknál, mind a virágkötészet, a kézművesség nagyon jól használható a Pinterest. Ingyenes eszköz, persze az idődet rá kell szánni. Igen, idő míg létrehozod a tábláid és persze a folyamatos frissítés is elengedhetetlen, de megéri.  

 
pinterest marketing
 
A Pinterestet fogd fel úgy, mint az üzenő táblát. Akivel nem tudsz személyesen találkozni, annak itt képekben mondhatod el az üzeneted. Több üzenő táblát is létrehozhatsz, hogy a megfelelő emberekhez tudj szólni. Az üzleteddel ellentétben a Pinterest tábláid éjjel-nappal nyitva vannak, viszik a híredet a nagy világba. Az alvászavarral küzködők vagy épp a munkahelyükön unatkozók akkor is látják és továbbosztják a mondandódat, amikor te békésen szunyókálsz. Te csak elkezded a munkát és ha elég jól csinálod, a kismanók éjt nappallá téve dolgoznak neked.
 
Az én Pinterest fiókom és tábláim itt találod:
 

Mi a Pinterest marketing lényege?

A Pinteresten bárkinek lehet végtelen számú táblája. Az emberek az őket érdeklő témákban követik más emberek tábláit, saját táblájukra mások tábláiról átvesznek tartalmakat, vagyis kitűzik azokat a saját táblájukra, hogy a saját kollekciójukban is elérhető legyen. Az eredeti forrás viszont megmarad, így akik kitűzik a fotóidat egyszerűen továbbviszik a híredet és hozzásegítenek, hogy még több ember láthassa azokat. 
 
A weboldallal rendelkezők még előnyösebb helyzetben vannak. A PinIt gomb használatával bárki a weboldalról is feltölthet tartalmakat. Minden "pinelt" kép valójában egy hivatkozás a kép eredeti címére, vagyis a weboldaladra. A mások által feltöltött képek tehát látogatókat küldhetnek weboldaladra. Az egyszeri látogatókból lesznek a rendszeres olvasóid és a jövőbeli vásárlóid.
 
Ha még nem tetted meg, sűrgősen hozz létre egy saját Pinterest fiókot a saját vagy a céged nevében. Mindenképp tedd nyilvánossá, engedd meg, hogy a keresőmotorok indexelhessék, így a keresőkből is fontos látogatókra számíthatsz. A honlapra is érdemes a Pinterest közösségi gombot elhelyezni, de belekerülhet a Pinterest oldalad linkje az emailjeid aláírásába vagy a hírleveleidbe is.
  

7 tipp a jó Pinterest marketinghez

A Pinteresten nagy jelentősége van a külsőségeknek, itt a kinézet számít. Minőségi és jó felbontású fotók elengedhetetlenek a sikerhez. Inkább a minőségre helyezz hangsúlyt, mint a mennyiségre. Egy beszédes, minőségi kép több kattintást eredményezhet, mint 100 rossz minőségű. És akkor jöjjenek a tippek, amivel hatékonyabb lehet a vevőszerzésed.
 
 

1. Tábláid legyenek egyediek

Fontos, hogy a különböző képeket ne ömleszd egy táblára, témánként rendszerezd és csoportosíts. Ne legyen pl. egy nagy ünnepek táblát, hanem csinálj külön karácsony, húsvét, ballagás, stb témájú táblákat. A tábla neve legyen figyelemfelkeltő, ugyanakkor egyértelműen derüljön ki a téma.
 
 

2. Tölts fel saját fotókat, csinálj táblát a blogbejegyzéseidnek, videóidnak

Ne csak gyűjtsd mások Pin-jét, hanem mindenképp legyenek saját feltöltésű képeid. Szeretnek szórokozni az emberek, ezért csinálj nekik külön táblát a témádba illő vicces fotókból.
 
Ha weboldalad is van, onnan töltsd fel a fotókat, ne pedig közvetlenül a gépedről. Ha van blogod, hozz létre egy külön táblát, ahova minden új blogbejegyzésedről feltöltesz egy fotót, természetesen az oldalról "pinnelve" így ha rákattintanak a képre, rögtön át is tudnak menni a weboldalra, hogy elolvassák a hozzákapcsolódó szöveges tartalmat. A youtube csatornád videóiról is érdemes egy külön táblát létrehozni. 
 
 

3. Tedd fel a webáruházas termékeidet

A webáruházban lévő termékeidből is készíts táblákat termékkategóriánként. A képeket a webáruházból pinneld be és a leírásba a szöveges tartalmon túl tedd be a termék vagy termékkategória linkjét is. Az árakat ne tedd ki a Pinterest, így árválztozásnál is sokkal egyszerűbb dolgod lesz. A Google is szeretni fogja, ha itt a Pinteresten is megtalálható vagy.  

 

4. Mennyiség helyett minőség

A Pinterest alapjai a képek, így ezek minősége nagyon fontos. Minél nagyobb méretű és felbontású egy kép, annál szebben mutat feltöltve. Feltöltés előtt azonban vágd le a képről a felesleges részleteket, mindent, ami elvonhatja a figyelmet. Az legyen csak a képen, ami fontos. Nem kell pl. az adventi koszorúnak teljes egészében látszódnia a képen, egy jól kiragadott részlet sokkal többet mondhat. A feltöltött képek legalább 800x600-as méretűek legyenek. Sokan nem szeretik megosztani a vízjeles képeket, ezért ne tegyél rájuk. Az árat sem kell ráírnod a képre, hisz itt nem az ad el, hanem maga a fotó.
 
 

5. Adj leírást

A táblákhoz és a képhez adott leírás kiegészíti a képes üzenetedet, hozzáadott értéket közvetít. A jó kulcsszavazás nemcsak a Pinteresten belüli keresést segíti, de ha engedélyezted, hogy a keresők bejárják az oldaladat, akkor a keresőból érkezők számát is növeli. A leírásokba tegyél linket is, ezzel is segítheted a jobb elérést.
 
  

6. Tegyél fel új tartalmakat

A Pinterestnél sem lehet hátra dőlni, ha megcsináltál mondjuk 10 táblát. Érdemes a táblák tartalmát új feltöltésekkel vagy mások tábláiról átvett pinekkel rendszeresen bővíteni.

 

7. Tedd ki a tábláid a többi felületedre is

A honlapodra, Facebook oldaldra is tegyél ki egy dobozt, ahol a Pinterest tábláidat, tevékenységeidet követhetik. Nekem pl. a Facebook oldalamon is telepítve van egy ingyenes applikáció, ami azonnal "behúzza" az új pinjeimet a facebook oldalamra.

Itt tudod megnézni ezt:

https://business.facebook.com/Viragosmarketingtippek/app/211851232254436/?business_id=978152978875528&ref=page_internal

 
A fentieket én magam is rendszeresen alkalmazom a Pinteresten és havi több száz kattintás érkezik erről a felületről a blogomra. 
 
A Pinteresten percenként képek millióit osztják meg, kár lenne kimaradnod ebből a buliból! Próbáld ki a tanácsaimat és hagyd, hogy a kismanók dolgozzanak helyetted.
 
Ha további kérdéseid vannak, oktatásra vagy segítségre van szükséged a Pinterest oldalad kialakításában konzultáció keretében szívesen állok rendelkezésedre. Itt tudsz jelentkezni:
 
 
 
 
 

További olvasnivalók hasonló témában:

✿ Pinterest, a kreatív nők mekkája

✿ Twitter kell még valakinek?

✿ Vevőszerzés a túlélés alapja

Szeretnél több ingyenes tudást kapni? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről.

Iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

1 Response

  1. Anikó szerint:

    Kedves Jucó!

    Nagyon klassz cikk, köszönöm. Hirtelen lett is feladat bőven. 🙂